Дел Потро: Ако можех, пак бих избрал тази ера



04-02-2019 12:33 | Николай Драганов

Последната голяма звезда на аржентинския тенис Хуан Мартин дел Потро заяви, че не съжалява в коя ера му се е случило да играе - дори напротив. Дел Потро успя да спечели една титла от Големия шлем през 2009-та година в Ню Йорк, но непрекъснатите контузии и тежката конкуренция на т.нар. "Голяма четворка" - Федерер, Надал, Джокович и Мъри му попречи да има повече големи успехи.


Макар да се контузи на турнира в Шанхай в края на миналата година, сезон 2018 все пак един от най-успешните за него като цяло. В него той успя да достигне за първи път до №3 в света. Той игра финал на US Open и спечели титлите в Акапулко и Индиън Уелс. 


"Достигнах до №3 за първи път на 30-годишне възраст, но след това преживях фрактура. Преди контузиите никога не успях да достигна до Федерер, Надал, Джокович и Мъри, но успях да го сторя, след като се бях справил с тях. Ако мога да повторя кариерата си, отново бих избрал ерата на Роджър, Рафа и Ноле. Те ме направиха по-добър играч", заяви Дел Потро.


Относно своето бъдеще, аржентинецът коментира: "Виждам се в тениса още няколко години. След пет години? Не знам. Определено ще съм по-близо до Тандил", призна той.


"Има в моменти, в които отказването ти минава през главата. Но заради своята собствена любов, страст и отдаденост към това, което правиш, продължаваш да се бориш, за да се завърнеш", отвърна Дел Потро на въпрос как се справя с контузиите. 


Звездата на Аржентина също така заяви, че няма да участва за своята страна във финалите на Купа "Дейвис", които през този сезон ще се проведат по нов формат, който ще събере 18 финалисти на финален турнир в Мадрид.


Промяната стана причина много от големите имена да бойкотират турнира. "Дошъл е моментът да участват младите. Ще имаме нов формат и за мен това е краят. Идват млади играчи и сега е техния момент", каза Дел По. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини