Бердих оцеля срещу №142 в Монпелие



06-02-2019 09:09 | Николай Драганов


Седем години след като спечели трофея в Монпелие, Томаш Бердих се завърна с трудна победа в турнира. 33-годишния чех успя да запише пет успех от пет мача в тази надпревара, след като обърна от сет пасив световния №142 Матиас Бахингер - 5:7, 6:3, 6:3 след 2 часа и 12 минути игра.


"Беше добра битка. Не беше лесно, но съм щастлив, че преминах през това предизвикателство. Насладих на случилото се на корта. Не беше идеало, но не се случва всеки ден, така че беше важно да се боря и точно това сторих", коментира Бердих, който напомни за добрите си времена с достигането до четвърти кръг на Australian Open, като по пътя победи двама играчи от Топ 20 - Кайл Едмънд и Диего Шварцман, както и коравия Робин Хаасе.


На осминафиналите той ще се изправи срещу Беноа Пер. Французинът надигра със 7:5, 6:3 Евгени Донской. 


Друг французин - Жо-Вилфред Цонга надигра младата надежда на петлите Юго Умбер с 3:6, 7:6(5), 6:4. Той ще играе с нов свой сънародник в лицето на Жил Симон в следващия кръг. Цонга е трикратен полуфиналист в Монпелие. 


Седмият поставен Пиер-Юг Ербер пък загуби само три гейма срещу Денис Кудла - 6:2, 6:1 за 56 минути. Ербер ще срещне Иля Ивашка или Томаш Фабиано.


Ърнест Гулбис също продължава напред след успех с 6:4, 7:6(5) над Хуберт Хуркаш от Полша. Латвиецът очаква Филип Колшрайбер или Раду Албот. 


Първата си победа в тура спечели французинът Антоан Хоанг. 23-годишният тенисист успя да надигра категорично с 6:1, 6:2 Стив Дарси, а в следващия кръг ще срещне опитния си сънародник Жереми Шарди. 


Напред продължава и Филип Крайнович, който победи Никола Маю със 7:6(7), 6:4 и ще играе във втори кръг срещу Давид Гофен. 
След три тайбрека Марсел Гранойерс надигра Иво Карлович, който навършва 40 години в края на февруари - 7:6(3), 6:7(5), 7:6(5), а в следващия кръг ще играе с Денис Шаповалов. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини