Не е ясно още колко тенис ще играе Вожняцки



07-02-2019 09:53 | Николай Драганов

Не е ясно още колко време бившата №1 в света Каролине Вожняцки ще може да продължи да играе тенис на високо ниво, заяви нейният баща и треньор Пьотър.


В интервю за полска телевизия бащата на Вожняцки коментира нейната борба с ревматоиден артрит, за която Каро разкри през миналата година. От тогава екипът работи много внимателно, така че да удължи максимално кариерата ѝ.


Това е дългосрочно автоимунно заболяване, което засяга ставите и няма лек за него, като същевременно може да доведе до подувания, скованост и болки в различни части на тялото. Симптомите също така включват умора и треска.


Вожняцки трябваше да играе за Дания срещу Полша за "Фед Къп", но пропуска сблъсъка по здравословни причини. В резултат на това тя рискува мястото си на Олимпийските игри през 2020-та година.


"Наясно сме с този риск, но от друга страна, не знаем как ще се развие този сезон. Не знаем колко дълго Каролине ще има възможност да играе тенис. Намираме се в нова ситуация, с болест открита през миналата година. Засега подходът ни е да сме щастливи, когато в утрешния ден тя е готова да тренира и играе", коментира Пьотър Вожняцки.


Въпреки несигурното и бъдеще, Каролине засега не допуска да бъде сломена от проблемите със здравето ѝ. През миналия месец в Мелбърн тя заяви, че състоянието и създава някои пречки, но се справя. Сега обаче е необходим много по-голям фокус върху почивката и възстановяването на тялото. 


Очаква се Вожняцки да се завърне на корта за турнира в Катар през следващата седмица. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини