Виктория Азаренка пребори Шарапова за титлата в Маями



02-04-2011 21:28 | Николай Драгиев

Виктория Азаренка спечели своята шеста титла общо и първа за сезона. Вика продължи невероятното си представяне на турнира от категорията Premier Mandatory в Маями, надигравайки Мария Шарапова във финалната среща с 6:1, 6:4. Така от понеделник Азаренка ще заема рекордното за нея шесто място в световната ранглиста.

 

Двубоят започна с маратонски гейм, който продължи 10 минути. След тези моменти на сравнително равностойна игра, Азаренка бързо дръпна в резултата. Тя се възползва от 17 непредизвикани и 4 двойни грешки на Шарапова за 4:1. Шарапова не знаеше как да намери решения срещу играта на Виктория, в която придвижването по корта бе просто невероятно.

 

Азаренка нито за момент не даде шанс на Шарапова и взе девет поредни гейма, повеждайки с 6:1, 4:0. Тъкмо в този момент настъпи драмата. Шарапова с много воля, с рискована игра и малко късмет върна двата пробива за 3:4. Тя дори печелеше по-дългите разигравания в този кратък период от срещата. Сервирайки за 4:4 обаче Маша бе пробита за пореден път.

 

При 5:3 Азаренка отново се поколеба и вместо затвори двубоя на свой сервис, допусна пак да върне Шарапова в мача - 5:4. Рускинята дори спаси два мачбола по наистина шампионски начин - с безпощадни печеливши удари. Маша обаче не намери аргументи да изравни резултата и след третия мачбол, Вика оформи крайния успех с 6:4, който й носи цели 700 000 долара.

 

Разбира се срещата не мина и без силното крещене на корта от двете. На моменти то бе толкова силно, че публиката започваше да се смее по време на разиграванията.

По пътя си към трофея в Маями Азаренка постигна наистина впечатляващи победи над Вера Звонарьова и Ким Клайстерс, което допълнително придава стойност на успеха й.

 

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини