Италианец продължава да твори история на Sofia Open (снимки)



08-02-2019 15:41 | Станко Димов

Матео Беретини продължава с приказното си представяне на Sofia Open 2019. 22-годишният италианец се класира за полуфиналите, след като се наложи в три сета над №6 в схемата Фернандо Вердаско, в отделните части 4:6, 7:5, 6:4.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

Двубоят продължи 2:22 часа, а Беретини се поздрави с втори пореден обрат, след като на осминафиналите пребори и водача в схемата Карен Хачанов, след като изоставаше със сет пасив.

В спор за място на финала Беретини ще срещне Мартон Фучович, който се класира след отказ на Роберто Баутиста Агут.

Първият пробив в срещата дойде в шестия гейм и беше дело на Вердаско, който впоследствие затвърди на 15. Сервирайки за успех в сета, испанецът за първи път от началото на двубоя трябваше да се изправи пред отразяване на точка за пробив. Вердаско обаче допусна двойна грешка и върна Беретини в играта.

Истинска драма се разигра в десетия гейм. Сервирайки за 5:5, Беретини допусна изоставане 0:40, но успя да отрази и трите последователни сетбола. При четвъртата открила се възможност левичарят се наложи и поведе в резултата – 6:4.

През втория сет двамата печелеха сравнително бързо и безпроблемно подаванията си, но това се промени в края, когато Беретини проби за 6:5, след което затвърди с гейм на 0. Във финалната трета част 22-годишният италианец направи брейк за преднина 3:2 гейма, след което до края на мача загуби едва една точка при свой начален удар.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини