Федерер се прицели в нова титла от Уимбълдън



Федерер се прицели в нова титла от Уимбълдън
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
09-02-2019 08:32 | Николай Драганов

Роджър Федерер е мотивиран и устремен към девета титла на Уимбълдън. Това заяви швейцарецът и носител на 20 титли от Големия шлем на официалното представяне на третото издание на Лейвър Къп в Женева.

 

37-годишният тенисист за последно участва на Аустрелиън Оупън, където не успя да защити титлата си от последните две издания на турнира и отпадна на осминафиналите от гръцкия талант Стефанос Циципас в четири сета. Швейцарският маестро обаче категорично отрече слуховете, че това е краят на неговата кариера и обяви целите си до края на сезона.

 

,,Уимбълдън е най-голямата ми цел, както и турнирите в Дубай, Индиън Уелс и Маями преди това. Наистина бих искал да започна силно новия сезон, това ще ми помогне преди кампанията на червено. Разбира се, освен Уимбълдън, ще се цели в максимално добро представяне и на Ю Ес Оупън, Лейвър Къп и заключителния Мастърс на осемте най-добри“, започна Федерер, цитиран от БГНЕС.

 

Швейцарецът сподели, че нищо за него не се е променило след загубата от Циципас и той продължава да се цели в победи над най-големите си съперници през годините – Рафаел Надал и Новак Джокович.

 

,,Кариерата ми продължава…мотивиран съм, чувствам се добре и гледам напред към бъдещето. Основната цел е да поддържам ниво на игра, което ще ми помогне да се боря срещу Рафа и Новак и докато това е възможно, ще продължа да се боря за титли“, добави той.

 

Джокович, който надигра категорично Надал на финала в Мелбърн, е на върха в световната ранглиста пред испанеца, докато Федерер се свлече до шестата позиция в класацията.

 

,,За мен, първото място на 37-годишна възраст не е основен приоритет“, сподели швейцарецът. На третото издание на Лейвър Къп, което ще се проведе между 20-22 септември Бьорн Борг е капитан на Отбора на Европа, докато Джон Макенроу води Отбора на САЩ. Федерер се надява неговият сънародник Стан Вавринка да вземе участие в отборната надпревара.

 

,Ние спечелихме заедно олимпийската титла през 2008 в Пекин. С малко късмет ние отново може да играем заедно в Женева“, завърши Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини