Трима аржентинци на домашен полуфинал



09-02-2019 14:27 | Николай Драганов

Трима представители на домакините от Аржентина ще се опитат да се класират на финал на турнира от сериите ATP 250 в Кордоба.


До финалната четворка успяха да достигнат поставеният под №8 Гуидо Пея, Федерико Делбонис и 112-тия в света Хуан Игнасио Лондеро. 


Делбонис и Лондеро ще излязат един срещу друг в опит да се класират на финал, докато Пея очаква победителя от мача между Алиаз Бедене и Пабло Куевас.


Поставен под №1 в схемата в Кордоба беше Фабио Фонини, но той отстъпи на Бедене във втори кръг. Друг италианец - Марко Чекинато - беше втори в схемата на клей турнира в Аржентина, но загуби на старта от Хауме Мунар, който пък после беше победен от Делбонис със 7:5, 6:4.


№3 в схемата и втора ракета на Аржентина Диего Шварцман отпадна на четвъртфиналите, след като беше победен със 7:5, 6:2 от Гуидо Пея.


Безспорно най-голямата изненада е достигането до полуфиналите на 25-годишния Лондеро. Той влезе в турнира с уайлдкард и победи последователно Николас Джари (Чили), Лоренцо Сонего (Италия) и сънародника си и квалификант Педро Качин. 


Преди този турнил Лондеро имаше едва три мача в основната схема на турнир от ATP и нито веднъж не беше стигал до победа. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини