Цонга и Бердих на победа от финал и дуел №14



09-02-2019 14:44 | Николай Драганов

Носителите на общо 29 титли от ATP, финалисти от Големия шлем и бивши дългогодишни членове на Топ 10 - Жо-Вилфред Цонга и Томаш Бердих - са на една победа от дуел помежду си за титлата от турнира в Монпелие.


33-годишните тенисисти страдат от различни проблеми в последните години и това доведе до срив в ранглистата, като в момента Бердих заема №79, а Цонга - №210 в света. 


И двамата обаче започнаха добре 2019-та година. Цонга игра полуфинал в Бризбън след три успеха, а на Australian Open имаше нещастието да срещне Новак Джокович още във втори кръг. Бердих пък достигна до финал в Доха на старта на кампанията, а в Мелбърн беше спрян от Рафел Надал в четвърти кръг.


На турнира в Монпелие Бердих победи последователно Матиас Бахингер, Беноа Пер и Филип Крайнович, докато получилият уайлдкард Цонга се справи с трима свои сънародници - Юго Умбер, Жил Симон и Жереми Шарди. 


На полуфиналите Цонга ще се изправи срещу Раду Албот, победил Маркос Багдатис, а Бердих ще излезе срещу Пиер-Юг Ербер. 


За Цонга това е четвърто поредно участие на полуфинал в тази надпревара. Той стигна до финалното каре през 2010, 2017 и 2018-та година, но беше спрян съответно от Монфис, Александър Зверев и Люка Пуй. 


Бердих от своя страна е шампион в Монпелие при единственото си участие тук - през 2012-та година, когато надигра на финала Гаел Монфис. 


Ако успеят да се класират на финал, това ще бъде сблъсък №14 между Бердих и Цонга, като чехът води с 8:5 победи. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини