От четвъртия опит: Цонга най-после на финал в Монпелие



10-02-2019 09:29 | Николай Драганов

Намиращият се под №210 в световната ранглиста Жо-Вилфред Цонга най-после ще играе финал на турнира от сериите ATP 250 в Монпелие. 


Французинът се наложи с 6:1, 6:3 над Раду Албот и за първи път прескочи полуфиналната фаза, до която беше достигал и при трите си досегашни участия в тази надпревара. 


Цонга ще търси титла №17 в своята кариера и първа от 2017-та година, след която имаше сериозни проблеми с контузии и изпадна надолу в ранглистата. 


Трофеят от надпреварата в Монпелие със сигурност ще остане във Франция, тъй като в другия полуфинал Пиер-Юг Ербер надигра шампиона от 2012-та година Томаш Бердих. 


Ербер нанесе първа загуба на Бердих в този турнир след 6:2, 7:5 в отделните части. 

 

От създаването на турнира през 2010-та година досега, едва двама от осем шампиони не са били представители на Франция - Бердих през 2012-та и Александър Зверев през 2017-та година. Двукратен носител на трофея е Гаел Монфис, три трофея има Ришар Гаске, а през миналата година триумфира Люка Пуй. 


Това ще бъде трети сблъсък между Цонга и Ербер, като по-опитният от двамата французи води с 2:0 победи. Ербер ще играе едва на трети финал на сингъл в кариерата си, като до този момент не е печелил титла от ATP.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини