Тийм е готов за защита на титлата в Буенос Айерс



10-02-2019 11:36 | Николай Драганов

Световният №8 Доминик Тийм е излекуван и готов да се завърне на корта на любим турнир - в Буенос Айрес, където е шампион през миналата година и през 2016-та.

 

Тийм е изиграл едва три мача през 2018-та година, като отпадна на старта в Доха, а след това се отказа във втори кръг на Australian Open.


Австриецът вече е в Аржентина за надпреварата, която започва в понеделник, като ще почива в първи кръг, а във втори го очаква Максимилиан Мартерер или квалификант. През миналата година той спечели титлата на финал срещу Алиаз Бедене, а по-късно през сезона триумфира в още два турнира - в Лион и Санкт Петербург и игра финали в Мадрид и на "Ролан Гарос".

 

Участие в Буенос Айрес ще вземат още Фабио Фонини, Марко Чекинато, Диего Шварцман, Жоао Соуса, Николас Джари и други. 


"За мен той е достатъчно здрав, за да играе мач през следващата седмица", коментира треньорът на Доминик Гюнтер Бресник по повод болестта, която го измъчваше в последните седмици. 


"Но ще трябва да видим какво ще се случи в официален мач, тъй като в последните седмици не е правил почти нищо. Не мога да кажа, че очаквам да играе страхотно", добави Бресник.


Австриецът е един от играчите, които залагат на много натоварена програма. През миналата година той постигна 54 победи и допусна 20 загуби. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини