Надал: Рекордът ми на Ролан Гарос може да бъде подобрен



11-02-2019 09:44 | Николай Драганов

Световният №2 Рафаел Надал заяви, че няма да е изненадан, ако рекордът му на "Ролан Гарос" бъде подобрен някой ден в бъдещето. "Кралят на клея" е носител на 11 трофея в Париж и е единственият тенисист в историята, печелел един от турнирите от Големия шлем толкова пъти в Откритата ера. 


"Ако аз мога да го сторя, защо и друг да не може. Считам себе си за напълно нормална личност. Някой друг играч ще се появи в бъдеще и също може да го стори. Не е лесно, има много фактори. Бил съм контузен по-сериозно пет пъти в моята кариера, но на "Ролан Гарос" - само веднъж. Важно е в тези две седмици да си здрав и така всяка година", коментира Рафа.


"Нещата не са вечни и не трябва да бъдат. Годините си вървят, а ние сме на финалния етап от своите кариери. В моя случай, надявам се да има още. Надявам се да остана конкурентен за още години и да се насладя на тениса на високо ниво колкото е възможно повече. Не може да се предвиди кога ще дойде краят, но аз не се страхувам от него. Много съм щастлив с тениса, но ще бъда такъв и след него. Един от ключовете към моите успехи е фактът, че се наслаждавам на нещата", добави Надал.


Испанецът отказа на този етап да коментира по-далечни перспективи като участието му на финалите на Купа "Дейвис" в Мадрид или това на Олимпийските игри в Токио догодина. Очаква се той да се завърне на корта за турнира в Акапулко. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини