Ферер напуска сцената с класа



Ферер напуска сцената с класа
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
13-02-2019 13:11 | Николай Драганов

В един от последните си турнири в кариерата - надпреварата от категория ATP 250 в Буенос Айрес - испанският ветеран Давид Ферер записа отлична победа на старта.


Испанецът се наложи със 7:6(13), 6:3 над Малек Джазири от Тунис в емоционален двубой, който започна със специални поздрави към него от страна на Диего Шварцман, Гийермо Кория, Габриела Сабатини и други.


Ферер ще изиграе няколко турнира от ATP за последен път, преди да сложи край на 19-годишната си кариера по време на "Мастърс"-а в Мадрид. 


Той е крикратен шампион от Буенос Айрес в периода 2012-2014 и участието му в Откритото първенство на Аржентина във финалния му сезон беше логично и очаквано.


В следващия кръг Ферер ще се изправи срещу своя сънародник Алберт Рамос-Виньолас. Ветеранът води с 6:1 в преките двубои, но Рамос-Виньолас спечели най-скорошния им двубой - преди 3 години в Бостад. 


В друг двубой от първи кръг Жоао Соуса спря победната серия на шампиона от Кордоба Хуан Игнасио Лондеро след успех с 6:3, 6:4. Във втори кръг Соуса ще се изправи срещу Пабло Куевас.


С победи в Буенос Айрес започнаха още Максимилиан Мартерер, Алиаз Беден, Лоренцо Сонего, Леонардо Майер, Гуидо Пея, Хаума Мунар, Роберто Карбайес Баена и други. Водачи в схемата в Аржентина са Доминик Тийм и Фабио Фонини.   

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини