Джокович остава непобеден – взе и титлата в Маями (видео)



03-04-2011 23:33 | Станко Димов

Новак Джокович продължава с уникалната си серия без загуба. Сърбинът спечели титлата от турнира в Маями, след като на финала победи световния номер 1 Рафаел Надал с 4:6, 6:3, 7:6 (4) след близо 3 часа и половина игра.

 

Победата бе 24-та поред през 2011 за Джокович, който ще започне сезона на клей без загуба от началото на годината. Титлата от Маями пък бе под номер 7 за Ноле от „Мастърс 1000” сериите. Това бе и втори пореден финал между двамата (след този в Индиън Уелс), в който волята си налага балканския тигър.

 

Двамата предложиха истинско зрелище, което завърши с подобаваща драма. Подобно на Индиън Уелс, Рафа спечели първия сет, но така и не успя да затвори мача. Ноле осъществи пълен обрат и грабна 4-та титла от началото на годината. От своя страна Надал загуби финал в Маями за трети път, както и възможността да стане първият испанец с титла от надпреварата.

СТАТИСТИКА ОТ ДВУБОЯ!


Първият сет се разви изцяло по вкуса на Надал. Испанецът стигна до ранен пробив и поведе с 2:1, след което бе подложен на страхотен натиск в своя сервис-гейм. След като спаси 3 точки за пробив световният номер 1 с мъка съхрани подаването си й дръпна в резултата с 3:1. Трофеят в Маями е втори в кариерата на Джокович. От своя страна Рафа загуби трети финал в надпреварата и отново пропусна възможността да стане първият испанец, спечелил в Маями.

 

Разколебан, сърбинът допусна куп непредизвикани грешки, които му костваха нов пробив и вече солидно изоставане в резултата - 5:1. Едва в този момент Джокович започна да става по-агресивен, което му донесе няколко страхотни точки и връщане на единия пробив. Последната дума в сета бе на Надал, който след 56 минути официално извървя първата крачка към трофея.


По-активната игра на Джокович в края на първия сет даде резултат в началото на втория. Световният номер 2 показа, че няма намерение точно днес да записва първа загуба за сезона и набързо поведе с 3:0. От тук до края на сета двамата показаха страхотна битка, а за радост на публиката Ноле съхрани аванса си и вкара мача в трети сет.


Финалната част на мача започна с брутален близо 10-минутен гейм, който с кански труд бе спечелен от сервиращия Рафаел Надал. Като цяло до края картината не се промени и въпреки, че пробиви нямаше, двамата много трудно взимаха подаванията си. В крайна сметка изключително равностойния мач съвсем логично се реши в тайбрек, спечелен от Новак Джокович със 7:4 точки.

 

СНИМКИ ОТ ФИНАЛА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини