Надал: Първото място на Джокович зависи от мен



04-04-2011 09:36 | Станко Димов

Световният номер 1 Рафаел Надал смята, че Новак Джокович има добри шансове да го измести от върха в ранглистата. Сърбинът стартира 2011-та година с четири титли и без нито една загуба до момента.


"Мисля, че той ще бъде номер 1. Трудно ми е да определя първото място в ранглистата като моя цел. Моята цел е да бъда в оптимално състояние на всеки турнир. Ако сторя това, то аз имам шанс да остана на върха," обобщи Надал.


"Новак спечели два от най-големите турнири, "Голям шлем" и Дубай. Това е страхотно. Нормално е следващия месец, месец и половина или два Ноле да стане номер 1. Дали ще се случи зависи и от моите резултати на клей", допълни той.


Самият Надал призна, че е бил по-уморен от обичайното и дори Джокович е бил по-свеж от него в края. "Бях доста уморен, малко повече от обичайното. Борих се до последната точка, а накрая нямах никакви останали сили. Харесвам тези дълги мачове, макар да предпочитам да печеля. Все пак това е най-успешният ми сезон в Америка с два финала в Индиън Уелс и Маями".


Рафа Надал продължава убедително да води в ранглистата, като има малко повече от 3000 точки преднина. В следващите няколко месеца обаче Надал ще трябва да защитава титли от 3 турнира от „Мастърс 1000” сериите (Монте Карло, Рим и Мадрид), както и 2 от „Големия шлем” – „Ролан Гарос” и Уимбълдън.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини