Дел Потро: Мислех, че е дошъл краят на живота ми



19-02-2019 11:15 | Николай Драганов

Хуан Мартин дел Потро изживяваше отлична 2018-та година, в която спечели първата си "Мастърс" титла в Индиън Уелс и достигна до №3 в света през август. Но през октомври получи фрактура в коляното, която го извади от игра до края на сезона.

 

Пропуснато беше и началото на 2019-та година, но днес аржентинецът е близо до своето поредно дългоочаквано завръщане. Той ще вземе участие на турнира от сериите ATP 250 в Делрей Бийч.


"Помислих си ужасни неща. Мислех, че това е краят на живота ми. Получих фрактура на място, на което никога не съм очаквал да имам подобен проблем", разказа Дел Потро за емоциите си след поредната травма. 


"След няколко лоши дни започнах да вярвам на докторите, че скоро отново ще играя тенис и че ще бъда в добро състояние да се състезавам отново. След четири месеца ще участвам в турнир отново, което е добро време за възстановяване. Но аз знам колко е трудно да си готов за големите турнири, да задържаш позиции високо в ранглистата. Знам го, защото вече съм го преживявал. Но това е моят живот и знам как да се справям с тези проблеми", коментира Дел Потро.

 

В първия си мач в Делрей Бийч, световният №4 ще се изправи срещу Йошихито Нишиока. (Виж програмата)


За аржентинеца това прекъсване не е най-тежкото, с което е трябвало да се справя. През тази седмица преди три години, Дел По беше извън Топ 1000. Той претърпя няколко операции - през 2014, 2015 и 2016-а година, както и една по-стара през 2010-та.


"Имам опит със завръщанията, но това не е добре нито за мен, нито за когото и да било. Отнема време и трябва да имаш увереност, за да се чувстваш на 100% готов, да почувстваш тялото си в добро състояние и чак тогава идва тенисът. Първо, трябва да съм здрав и след това ще мисля за тениса. Но Делрей Бийч идва в добър момент, за да видя как ще се държи коляното ми в официален мач. След това ще решим как да продължим сезона", коментира аржентинецът. 


Дел Потро си пожела да бъде здрав до края на сезона и да си даде възможност отново да се изненада, както е направил това през миналата година, когато на 29-годишна възраст достигна до рекордна за себе си позиция в ранглистата. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини