Шампионът Тиафо отпадна още на старта



20-02-2019 09:04 | Николай Драганов

Защитаващият своята титла от миналата година в Франсис Тиафо отпадна още на старта в тазгодишното издание на турнира от категория ATP 250 в Делрей Бийч. 


Американецът отстъпи с 3:6, 7:6(1), 7:5 на британския квалификант Даниел Еванс, макар че на няколко пъти изглеждаше много близо до победата.


Четвъртфиналистът от Australian Open беше на две точки от победата при 6:5 и 30/30 във втория сет, изгубен впоследствие в тайбрек, а в третата част водеще с 4:1 гейма. 


"Много съм ядосан, много. Определено не трябваше да губя тази вечер. Вероятно избързах във важните моменти, вместо да изработя точката по-внимателно", коментира Тиафо.


"Условията не бяха лесни. Просто се борех колкото мога", каза от своя страна Еванс. Във втори кръг той ще играе срещу Лойд Харис от Южна Африка, победил Дариан Кинг със 7:6(1), 6:3. Харис е на 21 години, №98 в света и това беше едва втора победа за него в ATP тура. 


Феновете в САЩ все пак могат да са доволни, че напред продължава поставеният под №2 в схемата Джон Иснър. Той успя да спаси всички четири точки за пробив срещу Петър Полански и го победи след 6:4, 7:6(4). 


Напред от представителите на САЩ продължават още Рейли Опелка, Макензи МакДоналд и Стив Джонсън. В изцяло австралийски дуел пък Ник Кириос се наложи драматично над Джон Милман - 7:5, 6:7(1), 7:6(3). 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини