След кръв, пот и крампи - Кириос сломи и Вавринка



01-03-2019 09:14 | Николай Драганов

Ник Кириос постигна нова голяма победа на турнира от сериите ATP 500 в Акапулко, след като успя да надвие Стан Вавринка със 7:5, 6:7(3), 6:4 в четвъртфинален сблъсък.


На осминафиналите Кириос се справи с друг шампион от Големия шлем в лицето на Рафаел Надал, а по пътя към Топ 4, след два часа и половина на корта, успя да надвие и Вавринка.


Двубоят започна с кръв, премина през много пот и завърши с крампи, а Кириос не скри, че се чувства изключително изтощен. Още след 3 минути игра Кириос се свлече на земята след шестата точка, като поиска медицинска помощ за голяма рана на дясната си ръка.  


"Много съм уморен. Показах голяма издръжливост, за да изляза да победя игач като Стан в тежки условия. Знаех, че ще бъда в ролята на аутсайдер и трибуните ще са с него, но успях да сервирам страхотно", коментира австралиецът.


Подобно на статистиката си срещу Надал, след този дуел Кириос изравни в преките двубои с Вавринка - 3:3 победи. Австралиецът започна седмицата под №72 в света, като през сезона досега имаше 2 победи и 3 загуби. 


В следващия кръг Кириос, който се явява битк за място на финал, Кириос ще играе срещу своя сънародник Джон Милмън или третия поставен Джон Иснър. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини