Зверев удължи доминацията си над Де Минор



01-03-2019 09:50 | Николай Драганов

Александър Зверев записа четвърта победа от четири мача срещу Алекс де Минор, след като го надигра с 6:4, 6:4 в четвъртфинален сблъсък от турнира в Акапулко.


Поставеният под №2 в схемата Зверев се класира във финалната четворка в тази надпревара за втора поредна година. В трите си мача до този момент, той не е изгубил сет.


Саша наниза 13 аса и спечели 91% от точките при вкаран първи сервис, като успя да постигне по един брейк в двата сета и да си тръгне с победата след 75 минути игра.


"Играхме три пъти през миналата година и със сигурност ще играем много занапред. Той е страхотен млад играч с голям потенциал. Никога не е лесно да играеш срещу, особено след мач като този с Ферер, който беше много емоционален за мен и за трибуните. Щастлив съм, че продължих напред", коментира Зверев.


В предишния кръг той сложи край на кариерата на Давид Ферер в Акапулко, като го отстрани при последното му участие в надпреварата, която испанецът е печелил 4 пъти.


За място на финала Зверев ще спори с британеца Камерън Нори, който за първи път в своята кариера се класира на полуфинал в турнир от категория ATP 500. Нори успя да надиграе с 6:3, 6:2 американеца Макензи Макдоналд. 


23-годишният Нори е №64 в ранглистата и има осем победи и три загуби от началото на сезона, като през януари достигна първия си финал в ATP, загубен от Тенис Сандгрен в Окланд, Нова Зеландия. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини