Летящ старт за Пиронкова, предстои двубой с Динара Сафина



05-04-2011 13:25 | Станко Димов

След Григор Димитров, с победа в сезона на клей, започна и Цветана Пиронкова. Пловдивчанката се класира за втори кръг на турнира в Марбея ($220 000), след като на старта победи Мария-Тереса Торо-Флор с 6:2, 6:2 за малко повече от час игра.


18-годишната испанка, която е номер 286 в ранглистата на WTA и стигна до първи кръг след квалификации, очаквано не оказа сериозна съпротива на Пиронкова.


Първият сет на мача продължи малко повече от половин час, а Пиронкова се наложи с 6:2. Нашето момиче игра повече от колебливо в сервис-геймовете си, но дори и неубедителният начален удар, не й попречи с лекота да се наложи над 5-години по-младата от нея Торо-Флор.


Картината осната непроменена и през втората част. В тренировъчно темпо Цвети поведе с 4:0 гейма, след което безпроблемно затвори мача.


Благодарение на победата Пиронкова си гарантира 30 точки за ранглистата. При нов успех тя ще добави още 70, както и над $5 000 от наградния фонд. Това обаче едва ли ще стане толкова лесно, тъй като във втори кръг Цвети ще играе с бившата номер 1 Динара Сафина.

 

Рускинята, която получи "уайлд кард" за турнира победи холандката Аранча Рус с 3:6, 6:2, 6:4. До момента Пиронкова и Сафина са се изправяли два пъти, като победител винаги е била рускинята. И двете им срещи обаче са били на твърди кортове, като Цвети няма спечелен сет.

Пиронкова и Сафина ще играят в сряда около 16,00 часа българско време и двубоят ще може да се гледа на живо.


Сред другите известни имена, които участват в Марбея са световната номер 6 Виктория Азаренка, Светлана Кузнецова, Араван Резаи и Александра Дюлгеру.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини