Кириос приключи великолепната седмица с титла



03-03-2019 09:46 | Николай Драганов

Ник Кириос триумфира с 6:3, 6:4 над Александър Зверев и спечели трофея в турнира от сериите ATP 500 в Акапулко. Австралиецът завърши по отличен начин седмицата, в която победи играчи като Рафаел Надал и Стан Вавринка. 


На финала австралиецът надигра световният №3 Зверев, като по този начин за първи път в кариерата си той надви двама играчи от Топ 3 и трима от 10 в един турнир. Кириос започна седмицата под №73, но се очаква да се завърне в Топ 30 след отличното си представяне в Мексико в последните 7 дни. 


"Чувството е невероятно. Не очаквах много от днешния мач. Знаех, че съм аутсайдер, той играе страхотен тенис. Той е невероятен играч и няма много слабости, така че знаех, че просто трябва да играя своята игра. Наистина съм много щастлив от представянето си", каза австралиецът.


"Надявам се да дам пример за хора, които изпитват затруднения и се намират в позиция, от която си мислят, че няма измъкване. Ако аз мога да го направя, значи и вие можете. Бях наистина в дупка, не знаех какво правя и какво ще правя, но след такава седмица нещата могат да се променят", добави Кириос, който показа отличен тенис през седмицата, но не пропуска да демонстрира и спорния си характер.

 

За Кириос титлата е под №5 в кариерата му и първа от тази в началото на 2018-та година в Бризбън. Австралиецът има още три изгубени финала.

 

За Зверев това беше шести загубен финал при десет спечелени. Той има 9 победи и 2 загуби досега през сезона. Все пак Саша няма да напусне Акапулко с празни ръце, тъй като заедно с брат му Миша спечелиха титлата на двойки. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини