На 28 години: Пея грабна първи ATP трофей



На 28 години: Пея грабна първи ATP трофей
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
04-03-2019 08:56 | Николай Драганов

28-годишният аржентински тенисист Гуидо Пея спечели първа титла от ATP тура в кариерата си, след като се наложи със 7:5, 6:3 над Кристиан Гарин от Чили на финала на турнира в Сао Пауло.


Преди финала в Откритото първенство на Бразилия през 2019-та година, Пея беше загубил четири директни мача за трофей. Успехът при петия опит означаваше и рекордно за него изкачване до №34 в световната ранглиста.


"Днес беше моят ден. След пет финала, беше време да спечеля мача. Не знам какво да кажа, какво да мисля. Беше много емоционален момент. Не съм свикнал да плача много, днес беше невероятно", коментира щастливият аржентинец.


Пея не загуби сет по време на целия турнир, а днес оформи брилянтната си седмица с успех за 1 час и 23 минути. През миналия месец той игра финал и в Кордоба, където пропиля аванс от сет и пробив срещу Хуан Игнасио Лондеро. 


"След Кордоба бях съсипан, че изгубих онзи финал. Играех добре, но от втория сет просто не можех да играя повече. Следващите седмици бяха много тежки", призна той.


22-годишният Кристиан Гарин също може да бъде много доволен от своето представяне. Той завоюва 150 точки за ранглистата, които го изкачват до рекордната за него 72-ра позиция в ранглистата. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини