Жребият е факт: Осака ще защитава титла за първи път



Жребият е факт: Осака ще защитава титла за първи път
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
05-03-2019 10:05 | Станко Димов

Жребият за основната схема на турнира на твърди кортове в Индиън Уелс е факт, а световната №1 Наоми Осака ще трябва за първи път в кариерата си да защитава титла на ниво WTA.

Миналата година по това време японката беше извън Топ 40 на ранглистата и търсеше първия си трофей сред професионалистите. Триумфът в Индиън Уелс обаче я изстреля в нова орбита и 12 месеца по-късно Осака е №1 в света, а освен това е и двукратна победителка в турнири от Големия шлем – US Open и Australian Open.

Изненадващо или не, само веднъж шампионката от Индиън Уелс е успяла да защити титлата си. Това за последно стори Мартина Навратилова преди 28 години. През последните години надпреварата има изненадващ шампион. За справка – тенисистка от Топ 10 е печелила титлата само веднъж в последните 5 години.

Осака пристигна в Индиън Уелс с нов треньор – Джърмейн Дженкинс, с когото работи от миналата седмица. Японката ще се опита да компенсира разочароващото си представяне на турнира в Дубай, където отпадна още на старта след загуба в два сета от Кристина Младенович. Двете могат да се срещнат още тази седмица, като за целта Младенович ще трябва да победи на старта Сайсай Джан и да си осигури дуел с водачката в схемата.

Първата поставена, която може да срещне Осака е полуфиналистката от Australian Open Даниеле Колинс. Според схемата, на осминафиналите Осака може да играе с Белинда Бенчич или Каролина Вожняцки. Потенциални опонентки в следващите кръгове са Каролина Плишкова (четвъртфинал) и Петра Квитова (полуфинал).

ОСНОВНА СХЕМА В ИНДИЪН УЕЛС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини