Ким Клайстерс извън игра между 4 и 6 седмици



05-04-2011 15:31 | Николай Драгиев

Световната номер 2 Ким Клайстерс няма да играе близо месец заради проблеми в дясното рамо и китка. Белгийката се оплакваше от тези болежки още на турнирите в САЩ и сега ще направи всичко възможно да ги отстрани.

 

На практика това означава, че Клайстерс ще пропусне турнира "Фед Къп", където трябваше да представя своята родина, както и надпревара в Мадрид.

 

Медицинският екип на Ким и е препоръчал почивка в следващите 4-6 седмици. "Това е много неприятно," обясни разстроената Ким. "Искаше ми се да участвам на Фед Къп. В същото време усещам, че не съм в оптимално състояние. Има толкова дребни проблеми, които непрекъснато се появяват и на моменти ми се струва, че няма да изчезнат. Това не може да не ти влияе психически," сподели тя.

 

Все пак феновете на Клайстерс трябва да са спокойни, тъй като тя би трябвало да бъде готова за Откритото първенство на Франция в края на май.

 

"Не искам да избързвам със завръщането си, за да не станат болежките ми хронични. В първите няколко седмици няма да тренирам изобщо. Все пак силно се надявам да съм готова за "Ролан Гарос".

 

Ако всичко върви по план Ким Клайстерс ще се върне в игра на турнир в Рим от 9-и май.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини