Федерер: Невъзможно е да си перфектен



Федерер: Невъзможно е да си перфектен
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
07-03-2019 10:28 | Николай Драганов

Роджър Федерер триумфира със своя титла №100 в кариерата на ATP 500 турнира в Дубай преди броени дни, но както от дълго време в неговия живот - време за почивка няма. Швейцарецът вече е в Индиън Уелс, където през тази седмица ще преследва титла №101 и №6 в този турнир от сериите "Мастърс". 


Маестрото е шампион в Калифорния през 2004, 2005, 2016, 2012 и 2017-та година, а през миналата година игра финал, загубен от Хуан Мартин дел Потро. В часовете преди турнира Федерер сподели очакванията си за тазгодишното издание на надпреварата. 


"Хората често придават на големите спортисти статус на супергерои, но ако срещнете такъв ще разберете, че ние сме нормални хора. Просто се случва така, че се справяме добре с това, с което се занимаваме. Не съществува такова нещо като "да бъдеш перфектен". Всеки има своите недостатъци, в това число и аз. Но ако успявам да допринеса за популярността на играта, да нося радост за феновете и да ги накарам да се наслаждават на тениса повече чрез мен, то това е страхотно", коментира Федерер в Индън Уелс, където както обикновено е заобиоколен от фенове на всяка крачка.


"Най-важното за един атлет е да разбере своето тяло. Да познаваш болежките, да познаваш кое е контузия, кое може да доведе до такава и да успяваш да преминеш през това многократно. Но също така и да знаеш кога да върнеш газта, да направиш почивка", добави той.


"След това идва въпросът със съня - да го получаваш в достатъчна степен, да ядеш правилната храна, да се възстановяваш правилно, да внимаваш с графика. Всичко това е много важно и помага. И в края на краищата трябва да си заобиколен от умни хора, които имат образованието и познанията и да се възползваш от това. Някои неща са генетични, имате нужда и от късмет", коментира Маестрото.


"Онова, което ми харесва в числото 100, е че ми дава възможност да погледна назад и да оценя страхотните моменти и титли, всички от които са важни за мен. Това е постижение, което никога не съм вярвал, че ще постигна. Започнах да мисля за него едва преди около 9 месеца. Когато стигнеш до №98, №99, започваш да си мислиш, че ще е жалко да се откажеш, без да ги направиш 100. Беше приятно да успея още при първия финал", завърши швейцарецът.


Федерер почива в първи кръг, а във втори ще играе срещу победителя от мача между Андреас Сепи и Петер Гойовчик. При победа още в трети кръг за Маестрото е възможен мач срещу неговия сънародник и приятел Стан Вавринка. Кайл Едмън и Фабио Фонини са възможни съперници на Федерер на осминафиналите, а на четвъртифиналите такива са Марин Чилич, Денис Шаповалов, Люка Пуй, Кей Нишикори и други. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини