Осака: Не съм тук да защитавам титла, а да спечеля още една



08-03-2019 17:41 | Станко Димов

Когато пристигна в Индиън Уелс преди година, Наоми Осака беше срамежливо момиче, което впечатлява с мощната си игра, но все още няма спечелена титла в тура.

Година по-късно тя се завърна в турнира като действащ шампион и световна №1, имайки на сметката си трофеите от последните два турнира от Големия шлем – US Open и Australian Open.

„Бях тук просто да се забавлявам, вероятно да стигна до четвъртфиналите“, спомня си Осака за миналогодишния Индиън Уелс.

„Може би звучи лошо, но е истината, защото никога преди това не бях стигала по-далеч в подобен турнир. Просто продължих да играя срещу страхотни тенисистки във всеки кръг и постигах победа след победа. В един момент си казах: „Уау, може би ще успея да спечеля турнира“. И го направих. За мен това беше лудо пътуване“.

Японската суперзвезда е в непозната територия, защото за първи път ще трябва да защитава титла. Но Осака, която на старта ще се изправи срещу Кристина Младенович сподели, че с помощта на екипа и близките си хора е успяла да се справи с напрежението.

„Всичко хора, които са около мен, ме подкрепят неспирно. Те не говорят за защита на титлата. Ние просто искаме да продължим напред. Не става въпрос за защита на титла, а как да спечеля още една. Не вярвам в защитата. Вярвам в печеленето на нова титла“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини