Сребро за българчетата на Източно-европейското първенство



10-03-2019 09:01 | Николай Драганов

Павел Маринов (ТК "Супер Спорт", гр.Варна) и Анас Маздрашки (ТК "Егалите", гр.Несебър) спечелиха сребърен медал от Източно-Европейското първенство в Анталия (Турция). Надпреварата е за юноши и девойки до 14 годишна възраст.

 

Във финалната среща на двойки българчетата загубиха драматично с 5:7, 6:3, 6-10 от Атакан Карахан и Анил Оргур от Турция.

На сингъл Маринов и Маздрашки постигнаха победи и ще играят един срещу друг за петото място.

 

Маринов поведе с 3:0 преди Дринор Шамоли от Косово да се откаже. Маздрашки се наложи с 6:3, 6:1 над Мелос Налбани от Косово.


Александра Габровска (ТК "15:40", гр.София) ще играе за бронзов медал при девойките. На полуфиналите Габровска поведе със сет, но загуби с 6:3, 0:6, 6:2 от втората поставена Ива Йованова от Македония. Габровска ще играе за третото място срещу третата в схемата Налари Ялани от Грузия.

 

Венета Генчева (ТК "Бароко Спорт", гр.София) отстъпи с 1:6, 6:1, 1:6 от Рания Мусич от Босна и Херцеговина. Утре Генчева ше играе за седмото място.

 

На двойки при девойките Габровска и Генчева спечелиха петото място. Нашите момичета победиха с 6:2, 6:3 вторите поставени Лина Болквадзе и Налари Ялани от Грузия.


Родните таланти до 14 г. ще вземат участие в два поредни турнира от източноевропейско първенство от 6 март до 17 март. България е в състав Павел Маринов (ТК "Супер Спорт", гр.Варна), Анас Маздрашки (ТК "Егалите", гр.Несебър), Венета Генчева (ТК "Бароко Спорт", гр.София) и Александра Габровска (ТК "15:40", гр.София) с треньор Михаил Петров.

 

Турнирите са част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави. България има привилегията отново да бъде поканена за участие от ITF и Тенис Европа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини