Джокович: Има и такива дни, продължавам напред



13-03-2019 11:21 | Николай Драганов

Световният №1 Новак Джокович отдаде заслуженото на своя съперник след изненадващото поражение в трети кръг на "Мастърс" турнира в Индиън Уелс. Петкратният шампион Джокович отстъпи на Филип Колшрайбер в двубой, който беше отложен с един ден след само гейм игра, което се оказа от полза на опитния германец.


"Харесвах повече шансовете си срещу него предната вечер, но не се получи, заваля. Днес имахме напълно различни условия, топката отскачаше много по-високо. Очевидно той използва отскоците много добре. Аз не играех добре, беше просто един от онези дни. Поздравявам го, че игра тактически много добре и ме накара да изляза от комфортната си зона. Той заслужаваше победата", заяви Ноле.


"Той е отдавна в тура и не се вълнува къде ще играе - на централния корт или не. Доказал е, че може да печели срещу топ играчите. Всъщност това не е такава изненада... Когато усеща топката и има ден, може да победи всеки на всяка настиклка", не спести похвалите си по адрес на Колшрайбер сърбинът.


Малко след поражението си на сингъл, Джокович се завърна на корта за двубой на двойки, който заедно със своя партньор Фабио Фонини спечелиха, което ги класира на полуфинал. 

 

"Не обичам да губя, както всеки играчи, особено на турнири, на които съм имал много успехи. Мислех, че съм в добра форма, тренирах добре. Но не се получи, просто има такива дни. Трябва да го преодолея, да продължа напред, да обърна следващата страница. Идва ред на Маями, но преди това ще се опитам да стигна докрай тук на двойки. Наистина съм развълнуван от тази възможност, а освен тя ще бъде представлява добра тренировка", завърши Джокович. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини