Колшрайбер: За съжаление турнирът не свърши с този мач



13-03-2019 15:04 | Николай Драганов

Световният №39 Филип Колшрайбер постигна една от най-големите победи в своята дълга кариера, като отстрани водачът в ранглистата и петкратен шампион в Индиън Уелс Новак Джокович в трети кръг на тазгодишното издание на надпреварата от сериите "Мастърс". 


Германецът се наложи след 6:4, 6:4 след 1 час и 38 минути игра, но двубоят започна ден по-рано и беше отложен заради дъжд за следващия ден. Това беше първа победа за Колшрайбер от 12 опита срещу настоящи №1 в света, както и едва втори успех от 10 досегашни мача срещу Джокович.


"Това е много специална победа. Имах отлична стратегия срещу него, постигнах две хубави победи преди този мач. Всичко се навърза. Много е специално да победиш водача в ранглистата. За съжаление турнирът не свършва с този мач и утре ще трябва да се завърна на корта с подходяща психологическа настройка. Но днес искам да почувствам този момент и да го отпразнувам с треньора. Това е специална победа", заяви щастливият германец. 


Той се пошегува, че няма причина журналистите да обръщат внимание на факта, че побеждава Джокович "на тази фаза от кариерата си", тъй като кариерата му "сега започва". Филип Колшрайбер е на 35 години и е професионалист от далечната 2001-ва, като има осем титли. Най-високата позиция в ранглистата, до която е достигал, е №16. 


Неговият следващ съперник в Индиън Уелс ще бъде 18-тия поставен Гаел Монфис, а залогът е място на четвъртфинал. Монфис е спечелил 13 от 15 мача срещу Колшрайбер.


"Гаел игра по-добре от мен в тези мачове. Той обича големите сцени. В момента се намира в добра серия, има доста увереност. ще бъде много трудно. Но напрежението ще бъде върху него. Той има отлична статистика срещу мен, по-високо е в ранглистата, трябва да спечели. Аз нямам какво да губя", добави германецът. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини