Фернандо Вердаско забърка скандал в Испания



06-04-2011 01:29 | Николай Драгиев

Фернандо Вердаско няма да защити и втората си титла, спечелена през 2010. Испанецът остана изключително недоволен от организаторите на "Мастърс 500" турнира в Барселона, които не му осигуриха "уайлд кард" за тазгодишното издание.

 

Според официалните лица световният номер 8 е имал предостатъчно време да потвърди участието си в основната схема и сега е твърде късно да се правят промени. Така третата ракета на Испания ще участва на турнир в Ещорил.

 

"Питайте организаторите на турнира в Барселона защо няма да играя там - те решават кой да вземе участие," обяснява Вердаско пред испанската преса.

 

"Надал се завръща, а и има още един човек, чието име няма да спомена, но той няма интерес аз да участвам там. Мразя да ходя на места, особено в Испания, където на никой не му пука за участниците. В Ещорил не е така."

 

Нандо е възмутен и че специалните покани за турнира, са отделени за състезатели, които не са от Испания. Той е недоволен и че не са били оценени усилията му през миналия сезон, когато се включи в турнира на мястото на Рафаел Надал.

 

"Мисля че е грешка да се дава приоритет на чуждестранни играчи. Тъжен и разочарован съм от поведението на отговорните лица и на Алберт Коста," допълни Вердаско.

 

Алберт Коста от своя страна е капитанът на Испания за Купа "Дейвис". Самият Коста обясни, че Вердаско все още е добре дошъл в Барселона.

Иначе турнирът в Барселона започва на 18 април и в него участие ще вземе и Григор Димитров.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини