Анди Мъри получи „уайлд кард” за Монте Карло



06-04-2011 14:06 | Станко Димов

Турнирът в Монте Карло тази година се очертава да бъде повече от интересен. След като участието си в надпреварата потвърдиха Рафаел Надал, Новак Джокович и Роджър Федерер, в битките в европейската столица на хазарта ще се включи и световният номер 4 Анди Мъри. Британецът получи „уайлд кард” от организаторите в последния възможен момент.


Мъри бе близо до перфектния старт на сезона 2011, след като се класира за финал на Australian Open. Там обаче шотландецът бе пометен от Новак Джокович, което сложи началото на сериозен спад във формата на британеца.

 

След поражението в Мелбърн, Мъри претърпя три поредни загуби – в първите кръгове на турнирите в Ротердам, Индиън Уелс и Маями. Въпреки краха от Алекс Богомолов джуниър в Кей Бискейн, Мъри успя да си върне четвъртото място в ранглистата, което за няколко седмици бе притежание на Робин Сьодерлинг.


Наскоро Мъри започна работа с Алекс Кореча и сега ще се опита да превъзмогне тежките последни 3 месеца. Лошата новина за Мъри е, че той никога не е постигал сериозни успехи на червена настилка. 


Турнирът в Монте Карло започва в неделя. Той е първият от „Мастърс 1000” серията на клей. Шампион в последните 6 години е Рафаел Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини