Шампионът Тийм: Нереално е



18-03-2019 09:48 | Николай Драганов

Доминик Тийм осъществи обрат срещу Роджър Федерер на финала на "Мастърс" турнира в Маями, като по този начин спечели първа титла от тази категория. Австриецът имаше две поражения на финала на "Мастърс" надпреварата в Мадрид, като се счита, че е специалист именно на червени кортове.


"Нереално е това, което се случи в последните десет три. Дойдох в наистина лоша форма, по всички показатели, а сега съм шампион от Индиън Уелс. Невероятно е, че спечелих първата си голяма титла тук, на различна настилка от клея. Превърнах лошото начало на сезона в добро", коментира австриецът след големия си успех.


"Роджър е такава легенда. За нас, младите играчи, е привилегия, че все още имаме шанс да се състезаваме с него на финали като този. Срещу Роджър, Рафа, Новак и някои други играчи, трябва да победиш не само играчът, но цялата аура около тях и титлите, които са спечелили. Трябваше да играеш двойно по-добре, за да успееш", добави Тийм, който се изкачва до №4 в ранглистата след триумфа си.


"Разбира се, титлата е страхотна и остава тук завинаги. Но ще бъде добре, ако успея да пренеса всички тези позитивни емоции в следващия турнир", завърши австриецът. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини