Нищо ново: Пиронкова напусна турнира в Марбея



06-04-2011 17:55 | Станко Димов

Цветана Пиронкова отпадна от турнира в Марбея, който е от категорията International ($220 000). Българката „по традиция” напусна турнира във втори кръг, като отново не сполучи в опита да направи две поредни победи в основната схема от надпревара под егидата на WTA през 2011.

 

В Марбея Цвети отстъпи с  3:6, 4:6 пред бившата номер 1 Динара Сафина, която показа, че работи здраво, за да се върне в челото на ранглистата. 

 

Победата на Сафина бе логично отражение на събитията на корта. Динара бе по-агресивна, търсеше повече печелившите удари и в крайна сметка заслужи участието си на ¼-финалите. Битката продължи 96 минути.


Въпреки, че осъществи ранен пробив, Пиронкова бързо сдаде инициативата пред мощната игра на Сафина и след няколко минути игра изоставаше с 1:4 гейма. Рускинята изглеждаше безкрайно концентрирана и сякаш по-мотивирана да спечели мача.

 

На финалната права в сета Сафина изглежда се измори, което позволи на Цвети да изравни играта. Това обаче не се отрази цифрово и след 47 минути рускинята поведе с 6:3.


Вторият сет бе типичен за мач при жените. Двете осъществиха куп пробиви и въпросът бе коя първа ще спечели подаването си. В крайна сметка Сафина го направи за 5:3, след което нямаше проблеми да гарантира мястото си на ¼-финалите. 


Това бе трети мач между Пиронкова и Сафина, като нашето момиче продължава да няма успех над рускинята. За участието си в Марбея Цвети ще вземе 30 точки за ранглистата, както и чек на стойност близо $3 000.


Следващото препятствие пред Сафина най-вероятно ще бъде Виктория Азаренка.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини