Историята на Джокович в Маями



Историята на Джокович в Маями
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
20-03-2019 09:03 | Николай Драганов

Новак Джокович претърпя разочарование на първия за годината "Мастърс" турнир - този в Индиън Уелс, но през тази седмица се завръща отново на корта на друг свой любим турнир - "Мастърс" надпреварата в Маями. 


Сърбинът се състезава за първи път в този турнир едва на 18-годишна възраст през 2006-та година. 13 години по-късно, 31-годишният Джокович, като №1 в света, ще се опита да подобри рекорда държан от него и Андре Агаси, като спечели седмата си титла в Маями. 

 

Ноле е водач на схемата и почива в първи кръг, а във втори очаква победителя от мача между Бърнард Томич и Томаш Бердих. 


Джокович е носител на 32 трофея от "Мастърс" категория, като първата от тях идва именно в Маями през 2007-ма година. По пътя към нея той за първи път побеждава Рафаел Надал, който тази година няма да участва заради контузия.


През въпросната 2007-ма година, когато е само на 19 години, Джокович става най-младият шампион в историята на турнира. Този рекорд е държан от Ноле и до ден днешен, тъй като никой по-млад играч не е печилил титлата. 


Сърбинът изглежда като голям фаворит за трофея и поради още две причини - в четири от шестте случая, когато печели турнира, той не губи дори един сет - през 2007, 2012, 2014 и 2016-та година. Общо 12 от победите му в тези четири издания идват срещу представители на Топ 20. Освен това Ноле е спечелил повече трофеи в Маями, отколкото той има на всеки друг "Мастърс" турнир. Сърбинът има пет успеха в Индиън Уелс и по четири в Рим, Канада, Шанхай и Париж.


Общо Джокович има 42 победи и 6 загуби, както и 11 победи и само 2 загуби срещу играчи от Топ 10. Също така е спечелил десет сета с по 6:0. 


За последно Джокович игра в Маями през миналата година в период, когато бъдещето му изглеждаше изключително несигурно. Той беше загубил още на старта в Индиън Уелс от Таро Даниел и все още се възстановяваше от операцията в лакътя.

Представянето му в Маями се оказа сходно с това в Индиън Уелс и той загуби в първия си мач от Беноа Пер в два сета. 


Но малко по-късно през сезона Ноле се завърна триумфално на Уимбълдън, а след това спечели Синсинати и Шанхай, както и US Open. Ако триумфира отново в Маями тази година, това ще бъде втора титла за годината за него след успеха на Australian Open.


Любопитна подробност е, че Джокович има звездно участие в схемата на двойки заедно с Анди Мъри през 2011-та година. Двамата обаче губят от Серхи Стаховиски и Михаил Южни на старта. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини