Хърватия и Русия откриват новия Купа Дейвис



21-03-2019 17:32 | Tennis24.bg

Отборният турнир „Купа Дейвис“, който ще се провежда при нов формат, ще бъде открит с мач между актуалния шампион Хърватия и Русия, обявиха организаторите.

Насрочен да се проведе в Мадрид, турнирът ще бъде с продължителност една седмица и започва на 18 ноември, като шампионите от Хърватия имат привилегията да играят на централния корт, докато по същото време на други кортове ще се проведат сблъсъците Италия - Канада и Белгия - Колумбия.

Отборът на САЩ ще трябва да изчака втория ден от турнира, за да изиграе дебютния си двубой с отбора на Канада. Програмата е така направена, че отборите на Великобритания и Германия няма да стартират участието си преди третия ден на турнира.

Продължавайки преди по цял сезон, новият формат на „Купа Дейвис“ ще събере 18 отбора, които ще се разпределят в 6 групи по 3. Следват елиминации, а шампионът ще стане ясен на 24 ноември.

Голяма част от звездите в елита се изказаха срещу промяната на формата, като за момента от Топ 5 само Рафаел Надал е дал съгласието си да играе за родината си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини