Хуркаш набързо натъжи Тийм



23-03-2019 08:57 | Николай Драганов

Само ден след като заяви, че никога не се е чувствал толкова щастлив в кариерата си, Доминик Тийм трябваше да преглътне сериозно разочарование. 


Австриецът, който преди дни триумфира с титлата от Индиън Уелс, отпадна още на старта на "Мастърс" турнира в Маями след поражение с 4:6, 4:6 от Хуберт Хуркаш.


21-годишният поляк реализира 4 от достигнатите 10 точки за пробив в мача и се наложи за около 80 минути над световния №4. Това беше първа победа за него над представител на Топ 5.


"Страхотно е. Просто се опитвам да се насладя на всеки един миг. Възможността да играя този мач срещу Доминик беше специална за мен. Той е невероятен играч и трябваше да бъде на топ ниво. Много съм щастлив, че успях", коментира полякът. 


Преди седмица той успя да достигне до четвъртфиналите в Индиън Уелс, където беше спрян от финалиста Роджър Федерер. В момента той се намира под №54 в света, но уверено се е устремил към Топ 50. Хуркаш вече има 3 загуби и 3 победи над играчи от Топ 10 - рекорд, който включва два успеха над Кей Нишикори през този сезон (в Дубай и Индиън Уелс).


"Той игра наистина много добре тази вечер, а освен се намира в добра форма, която показа в Дубай и Индиън Уелс. Аз не играх лошо, но направих някои неща зле. Той ми даде ранен брейк и трябваше да се възползвам по-добре, отколкото го направих. Но като цяло просто беше по-добър, а аз не бях на нивото си от миналата седмица", призна Доминик Тийм.


Хуберт Хуркаш ще се изправи в следващия кръг срещу младия канадски талант Феликс Оже-Алиасим. 18-годишният тенисист се справи с Мартон Фучович след 6:4, 4:6, 6:0. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини