Джокович е аут от Маями



27-03-2019 09:08 | Tennis24.bg

Световният №1 Новак Джокович преживя нов шок в турнирите от сериите “Мастърс” на американска земя. След като преди десетина дни сръбският тенисист отпадна в четвъртия кръг в Индиън Уелс, сега осминафиналите се оказаха непреодолимо препятствия за него и в Маями.

Сърбинът бе изхвърлен от надпреварата от Роберто Баутиста Агут, който осъществи невероятен обрат срещу шесткратния шампион в турнира. Поставеният под номер 22 испанец навакса кошмарно начало и в крайна сметка триумфира като победител след 1:6, 7:5, 6:3.

Стартът на срещата с нищо не предвещаваше завършека й. Джокович стартира със серия от пет поредни гейма и взе убедително първия сет за малко повече от половин час.

Белградчанинът проби в началото на втората част, но Агут веднага изравни, след което отрази четири възможности за пробив, а в 12-ия гейм испанецът отново спечели подаването на съперника, а с това и сета.

В решаващата трета част Баутиста Агут дръпна с 5:2 и до края запази преднината си. Двубоят бе пълно копие на полуфинала между тях в Доха в началото на годината. Тогава Ноле отново имаше аванс от сет и пробив, но отстъпи.

За испанеца това ще бъде първи четвъртфинал на Miami Open, а там ще се изправи срещу защитаващия титлата си представител на домакините Джон Иснър, който елиминира британеца Кайл Едмънд (Великобритания) със 7:6(5), 7:6(3).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини