Тенис Европа: Незабавно ATP да възстанови старата ранкинг система



01-04-2019 17:36 | Николай Драганов

На 29 и 30 март във Валета (Малта) се проведе 45-ото общо събрание на Тенис Европа. В него от българска страна участваха Стефан Цветков - президент на БФТ и член на борда на директорите на Международната федерация (ITF), д-р Георги Крумов - зам. председател на УС на БФТ и Пресиян Коев - спортен директор на БФТ. В общото събрание взеха участие рекордните 106 делегати от 41 национални федерации по тенис.


Делегатите проведоха конструктивни дискусии по три основни теми : ITF World Tennis Tour, прякото излъчване на турнирите от ITF за мъже и жени и реформата на Купа „Дейвис".


На събранието беше обявено единодушно становище от присъстващите национални федерации за възстановяване на точките за турнири от по-ниско ниво за класиране на ATP на състезания в ITF World Tour.


"По време на годишната генерална среща на Тенис Европа в Малта страните членки бяха единодушни от гледна точка на това, че настоящият преход между ITF World Tennis Tour и ATP Tour проваля играчите и федерациите, които ние подкрепяме", се казва в декларацията на Тенис Европа.


"Молим настойчиво ATP да обмисли незабавното възстановяване на ранкинг точките за турнирите от по-ниските нива".


"Европа има повече събития и повече играчи отколкото всеки друг регион и силно вярваме, че тенисистите, състезаващи се в турнирите, трябва да бъдат разумно възнаградени за техните усилия. Настоящата ситуация оставя значителен брой играчи лишени от права и демотивирани, а това е във вреда на нашия спорт".


"Затова силно окуражаваме ATP Турът да постигне споразумение с ITF, което да гарантира, че националните федерации могат да продължат да се концентрират върху задачите за развитие на спорта, както и върху това да осигурят последователен път за играчите, които желаят преход към професионалната верига".


По време на събранието беше оповестена информация, че след проведено проучване в последните няколко месеца, тениса е на трето място от всички спортове в света по брой последователи в социалните мрежи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини