Директорът в Ещорил: Нямаме пари за Роджър, Рафа или Ноле



Директорът в Ещорил: Нямаме пари за Роджър, Рафа или Ноле
Свързани турнири
Тагове
03-04-2019 12:45 | Станко Димов

Директорът на турнира в Ещорил Жоао Зилхао говори пред медиите относно предстоящата в края на месеца надпревара на червени кортове. Той призна, че домакините не разполагат с необходимата финансова мощ, за да поканят някой от Голямата тройка – Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер, но въпреки това е горд с наличния състав.

„Ще имаме двама представители на Топ 8 (Кевин Андерсън и Стефанос Циципас), което е много добра новина. Освен тях ще имаме още двама от Топ 20. Да не забравяме, че в Ещорил ще дойдат и трима от най-добрите от следващото поколение. Направихме всичко възможно, за да доведем големи имена и честно казано не очаквах, че ще постигнем такъв успех. Ще бъде страхотен турнир. Нямаме пари за Роджър Федерер, Рафаел Надал или Новак Джокович“, коментира Зилхао.

Федерер игра в Ещорил през 2010-а година. Този сезон швейцарецът ще участва в два турнира на червено – в Мадрид и на „Ролан Гарос“.

Зилхао също разкри любопитна подробност относно преговорите с Циципас. „Отне ми шест месеца преговори, за да доведа Циципас. Неговата цена непрестанно се покачва. Започнах преговорите малко след миналогодишното издание на Ещорил Оупън, а той непрестанно побеждаваше.

През август победи играчи от Топ 10 и цената му се удвои. След това спечели титлата в Стокхолм и финалите на младежкия Мастърс в Милано. Неговият агент така и не ми даваше одобрени и когато го убедих, цената му беше огромна. Това беше нашият най-силен и категоричен залог“, разкри Зилхао.
Самият Циципас ще има изключително натоварена програма на червено, като е заявил участие в Монте Карло, Барселона, Ещорил, Мадрид, Рим и на „Ролан Гарос“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини