Татуировка вдъхнови Сабаленка за обрат в Чарлстън



04-04-2019 10:53 | Николай Драганов

Поставената под №3 в основната схема Арина Сабаленка се потруди доста за победа във втори кръг на турнира при жените в Чарлстън. Белорускинята надви след 3:6, 6:3, 6:3 Катерина Козлова, след като изоставаше със сет и 0:2 пасив във втората част. 


"При 0:2 във втория сет погледнах треньора си и той ми каза - погледни ръката си. Там има тигър. Това означава, че трябва да не спираш да се бориш, да забравиш всичко, просто да се бориш за всяка точка. Това и направих, това беше ключът", коментира Сабаленка след двубоя.


Петата поставена Каролине Вожняцки имаше далеч по-лека задача. Тя надви само за 90 минути с 6:2, 6:2 Лаура Зигмунд. В следващия кръг бившата №1 ще се изправи срещу 12-тата поставена Михаела Бузарнеску.


Шампионката от Дубай Белинда Бенчич от своя страна доказа за пореден път, че се намира в чудесна форма и постигна солидна победа с 6:0, 6:3 над Александра Киик. В следващия кръг тя ще се изправи срещу Тейлър Таузенд, която поднесе изненада и отстрани седмата поставена Юлия Гьоргес след 6:4, 7:6(0).


Четвъртата поставена Анастасия Севастова също отпадна, след като беше победена с 6:4, 6:2 от световната №81 Джесика Пегула.
Отпадна и шестата поставена Елизе Мертенс след загуба в куриозен мач, завършил при резултат 0:6, 6:0, 7:5 за Кая Канепи. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини