Гаске: Доминацията на Голямата тройка е брутална



Гаске: Доминацията на Голямата тройка е брутална
Свързани играчи
Тагове
04-04-2019 16:08 | Станко Димов

Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович са най-великите тенисисти в историята. Това мнение изказа французинът Ришар Гаске, който е част от тяхната генерация. Според него, успехите на Голямата тройка са брутални и няма да бъдат повторени.

„Преди, в някои от турнирите от Големия шлем, липсваха най-силните играчи. Давам пример с Пийт Сампрас на „Ролан Гарос“. Тези тримата (Федерер, Надал и Джокович) обаче са огромни и е брутално, когато си част от тяхното поколение. Тяхната доминация продължава вече 15 години. Те са най-добрите играчи в историята и са тук от януари до ноември. Преди години Сампрас не играеше много на клей, Андре Агаси също имаше моменти на възходи и падения.  Но тези тримата никога не спират. Имат по около 30 Мастърс титли, това е лудост и е невероятно. 20 титли от Големия шлем за Федерер, Джокович е невероятен, Надал е спечелил 11 пъти „Ролан Гарос““, коментира Гаске в интервю за GQ.

Попитан защо французин не може да спечели титла от Големия шлем вече толкова много години, Гаске отговори така: „Ще започна с оправданията: играхме (той и останалите френски тенисисти) в едно поколение с тримата най-велики в историята. Не ми се искаше да го казвам. Стан Вавринка и Марин Чилич също спечелиха в Шлема, което означава, че на останалите ни е липсвало нещо. Никога не съм имал късмета да ми се отвори схемата на някой от турнирите от Шлема.

На „Ролан Гарос“ няма какво да се направи в последните 15 години. Невъзможно е да спечелиш този турнир. На другите Шлемове е трудно. На всички нас ни липсват някои неща, за да спечелим. Но, Джокович, Надал и Федерер са там. Когато достигах до полуфинал в Шлема, винаги срещах някой от тях. Не бях достатъчно силен, затова загубих и в трите случая.

Не мисля, че разликата е на психическо ниво, не съм съгласен с тази теза. Всичко е въпрос на тенис. Вижте на какво ниво играе Федерер. Заедно с Надал и Джокович нямат слаби места. При мен, на пример, проблем е сервисът. Физически и психически съм много близо, но не съм на тяхното ниво технически“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини