Мугуруса защити трофея в Монтерей



08-04-2019 08:03 | Николай Драганов

Поставената под №2 в основната схема Гарбине Мугуруса защити титлата си от миналата година на турнира в Монтерей, Мексико. 


Испанката спечели първата част с 6:1 и поведе с 3:1 във втория сет, като при този резултат съперничката ѝ Виктория Азаренка беше принудена да се откаже заради контузия. 


Дуелът между бившите №1 в света и носителки на титли от Големия шлем не успя да се превърне в очакваната класика и завърши след 66 минути игра.


Това е първият случай в кариерата на Мугуруса, в който тя защитава своя титла. Общо испанката печели трофей за седми път. Крайният успех в Монтерей е първи за нея през 2019-та, точно както и през миналата 2018-та, когато това си остана и единственото и отличие в края на сезона. 


"Много съм щастлива от тази седмица. Чувството да се върнеш и да спечелиш отново трофея е страхотно. Не е лесно. Обичам Монтерей, публиката ме подкрепяше през цялото време. Всяка титла е сладка. Финалът беше странен, Азаренка се контузи, но все пак чувството да спечелиш в две поредни години е специално", коментира Мугуруса след кра на двубоя.


Азаренка беше спечелила единственият им мач досега - през 2016-та година в Маями, където спечели титлата. Тя не беше играла финал именно от тогава, а освен това през тази седмица постигна и първата си победа над играч от Топ 5 от онзи турнир насам - на полуфиналите срещу Ангелик Кербер. След контузията и загубата, Мугуруса изравни преките двубои до 1:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини