Експерт: Гладът на Джокович изчезна в Индиън Уелс и Маями



08-04-2019 10:07 | Николай Драганов

На последните два "Мастърс" турнира - в Индиън Уелс и Маями - Новак Джокович не е показал онзи глад за победи, който го изведе до трофеите от последните три издания на турнирите от Големия шлем.


Тази позиция изрази експертът на "Скай Спортс"  Патрик Кюнен в своята колонка в изданието. В Индиън Уелс сърбинът загуби от Филип Колшрайбер, а в Маями - от Роберто Баутиста Агут, като и двете загуби бяха в ранна фаза на турнирите.


"Бях изненадан от ранните загуби на Джокович в Индиън Уелс и Маями, след като в последните три надпревари от Големия шлем той беше невероятен. Онзи абсолютен глад за победи, който видяхме на Уимбълдън, US Open и Australian Open, изчезна в последните седмици. Той самият каза, че е бил зает с твърде много неща извън корта", коментира Кюнен.


Бившият германски състезател коментира и представянето на Александър Зверев: "Двете му ранни загуби в двата "Мастърс"-а не е са стъпка назад и не трябва да бъдат надценявани като значение. Вирусът в Индиън Уелс го порази в много неподходящ момент. Определено не беше във форма. Смяната на твърдата настилка с клей идва в подходящ момент и ще го видим в Мюнхен, където спечели титлите през 2017 и 2018-та. Те му дадоха увереност в миналото и след това играеше страхотно в тази част от сезона. Уверен съм, че го стори отново".


Относно Роджър Федерер, Кюнен коментира: "Той е човекът на настоящия момент. Физически и психически, швейцарецът е най-добрата си форма. Определено бях впечатлен от начина, по който спечели в Маями. Млади играчи като Медведев и Шаповалов, двама играчи от Топ 10 като Андерсън и Джон Иснър... ретурите му бяха ключът към успеха. Много хора се питат - как може да е толкова брилянтен на 37 години? Много неща имат значение. Ключов фактор е желанието на Федерер да се подобрява. Освен това - голямата страст към спорта, която живее в него. Той сам казва, че просто иска да се забавлява. Освен това има точната програма, подготовка и невероятния си опит".


Кюнен изразява любопитство как ще се представи Федерер на клей след почти тригодишна пауза. Относно "Ролан Гарос" експертът коментира, че големият фаворит там отново ще се казва Рафаел Надал, но испанецът трябва много да внимава как ще се подготви в седмиците преди Париж, особено с оглед скорошната му контузия. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини