Алмагро слага край на кариерата си тази седмица



08-04-2019 18:01 | Станко Димов

Николас Алмагро ще сложи край на кариерата си тази седмицата. 33-годишният испанец обяви новината на специална пресконференция в Мурсия Клуб, където днес започна местен Чаланджър турнир. През последните месеци Алмагро почти не игра заради контузия в коляното и в момента няма ранкинг. За последно той спечели мач през септември 2017 на турнира в Метц. След това той бе в състояние да участва общо на едва седем турнир, в това число и тази седмица в Мурсия.

„Исках да го направя (отказването) тук, в моя клуб, при семейството и приятелите ми, в моя град на този страхотен турнир“, каза Алмагро пред Punto de Break.

„Дадох всичко на тениса, но и тенисът ми даде всичко“.

Алмагро е достигал до №9 в ранглистата. Той завършваше годината сред първите 35 неизменно в периода 2006-2013. На ниво АТП той има 13 спечелени титли, всичките на клей. Общо Алмагро е спечелил 279 мача на клей, което го подрежда на трето място сред активните тенисисти. Повече победи от него имат само Рафаел Надал и Давид Ферер.

Испанецът е достигал до четвъртфиналите в турнири от Големия шлем 4 пъти. На „Ролан Гарос“ 2017 получи тежка контузия в двубоя си срещу Хуан Мартин дел Потро.

За Купа „Дейвис“ има 12 участия, в които балансът му е 8-4 победи. В Мурсия тази седмица испанецът ще участва както на единично, така и на двойки, където ще си партнира с Хуан Антонио Марин от Пуерто Рико.

„Съжалявам, че ще мога да участвам само в първото издание на този турнир, но обещавам да дам всичко от себе си. Надявам се да играя цялата седмица“.

За 16-те си години на корта, Нико Алмагро записа 19 победи над състезатели от Топ 10. Той спечели малко над 10 млн. долара от наградни фондове. След оттеглянето си, Алмагро ще остане близо до тениса. Той беше назначение за директор на Клуб Ла Манга, който е позициониран в родния му град Мурсия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини