Зверев започна сезона на клей обещаващо



10-04-2019 09:36 | Станко Димов

Водачът в схемата и световен №3 Александър Зверев започна с чиста победа участието си в сезона на клей. Германецът се наложи с 6:4, 6:4 над Денис Истомин от Узбекистан и се класира за втория кръг на турнира в Маракеш.

Зверев приключи срещата с 13 аса на сметката си, като успя да отрази и трите точки за пробив, които се откриха пред съперника му. В спор за място на четвъртфиналите Зверев ще премери сили с испанеца Хауме Мунар, който елиминира аржентинеца Факундо Банис с 6:1, 7:6 (3).

„Това беше първият ми двубой на клей за сезона и съм щастлив, че го спечелих“, каза Зверев след срещата. „Пристигнах тук миналата вечер, но бях направил добра подготовка в Монако. Атмосферата беше страхотна, феновете ме подкрепяха през цялото време. За първи път съм в Мароко и съм впечатлен от хората тук. Турнирът е отлично организиран и съм щастлив, че съм тук“, добави шампионът от миналогодишните финали в Лондон.

Четири от 10-те титли на Зверев, в това число две от Мастърс 1000 сериите (2017 Рим, 2018 Мадрид), са спечелени на червени кортове.

С най-голямата си победа за последните 9 месеца се поздрави Иржи Весели. Чехът се справи със 7:6 (2), 6:2 с италианеца Фабио Фонини. Във втория кръг левичарят Весели ще срещне аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини