Дел Потро поднови тренировки



11-04-2019 12:21 | Станко Димов

Финалистът от US Open 2018 Хуан Мартин дел Потро е подновил тренировки. Това става ясно от публикации на аржентинеца в профилите му в „Инстаграм“ и „Туитър“.

Преди дни Дел Потро се обърна към феновете си и съобщи, че няма да се подлага на операция и завръщането му на корта е съвсем близо. Оказа се още по-близо от очакваното.

На този етап обаче става въпрос само за тренировки. Не е ясно дали Кулата от Тандил ще успее да участва в някой от турнирите на клей в Европа, които ще се проведат в следващите 9 седмици, или ще предпочете да не рискува с коляното си и да се върне за сезона на тревни кортове.

Припомняме, че Дел Потро счупи капачката на дясното си коляно по време на двубой от Мастърс 1000 турнира в Шанхай миналата есен. В резултат на травмата аржентинецът пропусна всички турнири до края на сезона, а завръщането му на корта се случи през февруари в Делрей Бийч (САЩ).

За негово съжаление обаче, коляното не реагира добре и Дел Потро трябваше да се откаже от участие от Мастърс 1000 турнирите в Индиън Уелс и Маями. В един момент имаше опасения, че рехабилитацията на аржентинеца няма да даде желаните резултати и той ще трябва да се подложи на операция и да пропусне целия сезон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини