Светът на тениса скърби за Нотр Дам



Светът на тениса скърби за Нотр Дам
Свързани играчи
Тагове
18-04-2019 11:31 | Николай Драганов

Големи имена от света на тениса се присъединиха към милионите, които наблюдаваха с мъка пожара в парижката катедрала Нотр Дам.


В социалните мрежи Рафаел Надал, Марин Чилич и много други публикуваха съобщения в подкрепа на Франция заради случилото се с легендарния символ на града и страната.


"Лягам си в шок от картините от Париж. Всички парижани, французи и властите имат моята подкрепа", написа Надал, който има специална връзка с Париж заради безпрецеденните си успехи на "Ролан Гарос".


"Не мога да повярвам какво се случва", написа Марин Чилич, а американката Шелби Роджърс добави: "Каква трагедия! Разбиващо сърцето е да видиш толкова история, гениалност и красота да си отиват в пламъци. Радвам се, че съм я виждала на живо, беше несравнимо преживяване - изгубих дъха си, когато влязох за пръв път".


Очаквано най-емоционално беше преживяването за френските състезатели. На пресконференция Пиер-Юг Ербер заяви:


"Почти всички парижани са засегнати от случилото се. Щом сме французи, ние се гордеем с Париж. Да видим Нотр Дам в пламъци, сриваща се на земята, беше наистина шокиращо. Бях изключително афектиран от видяното".


Запитан дали е останал до късно, за да наблюдава кадрите, Ербер призна, че му се е наложило да си легне, тъй като на следващия ден е трябвало да става в 7 сутринта. "В един момент трябваше да изключа телевизора. Но кадрите бяха потресаващи", каза той. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини