Пея за Надал: Той е легенда на тениса



19-04-2019 10:38 | Николай Драганов

В Монте Карло 28-годишният Гуидо Пея се класира на първия си четвъртфинал от "Мастърс" турнир в кариерата, а там го очаква изключително тежко изпитание - 11-кратният шампион Рафаел Надал. 


"Той е една от легендите на тениса", заяви Пея по адрес на своя съперник. "Той е специален играч и да играеш срещу него в който и да е турнир е специално преживяване. Но в Монте Карло, на централния корт, ще бъде наистина невероятна атмосфера. Разбира се, трибуните ще бъдат зад него", добави аржентинецът.


Двамата ще играят за трети път един срещу друг, като Надал е спечелил всичките изиграни пет сета досега - в Индиън Уелс преди 2 години и на "Ролан Гарос" през миналата година. 


"Ще трябва да направя перфектен мач, за да имам някакъв шанс. Надявам се да продължа да играя, както досега, защото се чувствам уверен в играта си. Ако го сторя, може би ще имам шанс", коментира аржентинецът.


Само преди няколко месеца Пея преживя тежко разочарование. След три от три загубени финала в тура, той водеше със сет и пробив в четвъртия си финал - в Кордоба срещу изненадата Хуан Игнасио Лондеро. Но въпреки това загуби двубоя. Аржентинецът обаче не допусна разочарованието да го превземе и само седмици по-късно достигна до петия си финал - в Сао Пауло - който този път спечели, за първи път в своята кариера.


"Това е карма. Загубих четири финала, въпреки че не играх зле. Но в четвъртия беше много лошо, защото играех наистина добре. Просто не успях да го затворя. Водех със сет и пробив. Но това е тенисът, такива неща се случват. В Сао Пауло обаче си свърших работата, заслужих титлата. След това мисля, че започнах нов етап в своята кариера. Така че в момента се наслаждавам", добави Гуидо Пея. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини