Жребият в Монте Карло: Федерер срещу испанска армада



09-04-2011 15:30 | Станко Димов

Жребият за турнира от „Мастърс 1000” сериите в Монте Карло вече е „хвърлен”. В отсъствието на Новак Джокович очаквано в двете половини на схемата попаднаха Рафаел Надал и Роджър Федерер, които могат да се срещнат само на финал.


Шампионът от последните 6 години Надал започва сезона на клей с мач срещу Ярко Ниеминен или квалификант. В трети кръг съперник на Рафа най-вероятно ще бъде Ришар Гаске, чието най-сериозно препятствие до тази фаза е Гилермо Гарсия-Лопес.


На ¼-финалите най-сериозните евентуални съперници на Рафа са Томаш Бердих и Жо-Вилфред Цонга. В схемата на Надал е и първата ракета на Великобритания Анди Мъри, като двамата могат да се срещнат най-рано на полуфинал. В тази част е и Гаел Монфис, който започва сезона на клей повече от амбициран и най-важното – възстановен.


Пътят на Роджър Федерер към финала изглежда по-труден. Швейцарецът ще започне турнира срещу победителя от мача Колшрайбер / Голубьов. В трети кръг пък го чака Марин Чилич.


Като най-вероятен съперник на Роджър на ¼-финалите изглежда Николас Алмагро, който се представя отлично на червени кортове. Освен Алмагро в тази част са още Юрген Мелцер и Николай Давиденко.


На полуфиналите пък Федерер може да премери сили с нов испанец – Фернандо Вердаско или Давид Ферер, които изглеждат абсолютни фаворити в мачовете си до тази фаза.


ОСНОВНА СХЕМА В МОНТЕ КАРЛО!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини