Фонини с пореден впечатляващ обрат



20-04-2019 08:25 | Tennis24.bg

Фабио Фонини е последния полуфиналист на турнира от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло. Поставеният под номер 13 в схемата италианец се наложи с 1:6, 6:3, 6:2 над хърватина Борна Чорич и за място на финала ще срещне 11-кратния победител Рафаел Надал.

Чорич започна отлично мача, спечели бързо първия сет, а във втория поведе с 2:0 и изглеждаше като сигурен победител. Тогава обаче Фонини взе медицински таймаут, след който се върна на корта преобразен и спечели осем от следващите 9 гейма.

Така той взе решаващо предимство от два гейма в третия сет, а още един пробив му даде шанса да затвори мача след 6:2 и точно два часа игра.

 

"Бях късметлия. Щастлив съм, ще играя за втори път на полуфинал тук. Щастлив, защото дадох всичко от себе си през цялата седмица, а сега ще играя срещу наистина много добър играч", коментира Фонини, който ще се изправи срещу действащия шампион в Монте Карло и носител на общо 11 трофея от тази престижна надпревара.


Фонини изживява невероятна седмица, на старта на която губеше с 4:6, 1:4 от Андрей Рубльов, но успя да го обърне и да продължи напред. По-късно пък беше победен световният №3 Александър Зверев. 


Преди началото на турнира, италианецът се намираше в серия от пет поредни загуби на клей. В мачовете срещу Чорич той вече води с 2:0 победи. 


Що се отнася до статистиката му срещу Надал, италианецът може да се похвали с три победи от 14 мача, но и трите успеха бяха през 2015-та година. 


"Навсякъде е трудно срещу него. Просто ще опитам да се насладя на този мач, да се възстановя по най-добрия начин, да се храня добре, да си поиграя със сина ми и да поспя, защото утре е различен ден. Ще се опитам да направя най-добрия си мач. Това ще бъде трудно, но имам качествата да играя срещу него", коментира италианецът относно Надал. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини