Янкович: Осъществих мечтите си, вече не се усмихвам толкова често



10-04-2011 14:53 | Николай Драгиев

Йелена Янкович все още вярва, че може да спечели титла от "Големия Шлем". Сръбкинята обясни, че не счита неуспехите си в най-престижните четири турнира за фатално.

 

Сръбкинята е уверена, че има достатъчно време да постигне още много значими неща на корта. Тя обаче признава, че с времето радостта от играта се трансформира и тя я открива в различни неща. Йелена дори отчита, че вече се усмихва много по-малко по време на своите мачове, тъй като е изключително съсредоточена.

 

"Аз не просто бях номер 1, а приключих 2008 година като най-добра в света. Това е най-голямото ми постижение и сбъдната мечта. Като цяло осъществих неща, за които дори не съм мечтала," признава Йелена.

 

"Преди бях много уверена в играта си, почти като машина. Тогава се усмихвах повече. Сега се опитвам да съм максимално концентрирана през цялото време. Ставам все по-опитна и възрастна. Все още се наслаждвам на играта, но наистина се усмихвам по-малко," отчита още бившата номер 1.

 

Янкович определя сезон 2010 като "кошмар", тъй като е имала травма в глезена, която не й е позволявала да се движи по най-добрия начин. "Беше истински кошмар. Не можех да се движа както искам заради проблемите в глезена. Дори си мислех, че никога няма да си върна предишното ниво. Малко по-малко успявам да го направя вече.

 

"Физическата форма е най-важната част от подготовката ми. Иначе бекхендът е основното ми оръжие. Сервиса също успях да подобря много," смята още Йелена.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини